dimecres, 9 de gener del 2008

LA PRIMERA DIRECTRIU

DATA ESTEL·LAR 080109. Pels que no la conegueu, la Primera Directriu de la Federació diu que cap nau estel·lar en missió d’exploració i descobriment d’altres móns pot intervenir en el desenvolupament natural i evolució de la societat alienígena amb la que entre en contacte. Aquesta directriu ha creat al llarg dels anys seriosos problemes als capitans de les naus estel·lars de la Federació, enfrontant-los en seriosos problemes ètics i morals que no sempre han estat capaços de resoldre satisfactòriament.

A primer cop d’ull la Primera Directriu sembla una norma molt encertada, si la nostra missió és d’exploració i no de conquesta hem de deixar que cada món evolucioni per si mateix, que estableixi les seves normes culturals, socials, econòmiques, etc., però quan has de posar en practica la teoria la cosa no es tan senzilla. La gent de la Federació, com la de tot a reu, s’ha donat d’unes normes ètiques i morals pròpies, que marquen clarament el que està bé i el que està malament, normes que moltes vegades entren en conflicte amb les normes ètiques i morals de les cultures alienígenes. Com un càpita de la Flota Estel·lar pot restar impàvid davant la vulneració de la manera de viure que considera que és la més profitosa per l’esser humà? Com pot deixar que la gent mori quan ell té a la seva mà el remei? Com pot deixar que s’executi gent en base a unes normes socials que considera repugnants?

Superar aquests dilemes morals i permetre a cada societat desenvolupar-se i créixer al seu ritme, deixar-la avançar lliurament, fins i tot quan creiem que és dirigeix cap a la seva autodestrucció, és el que fa dels homes i les dones de la Federació gent molt especial. Perquè acceptar que les nostres creences més profundes són relatives, que existeixen altres maneres de viure contraries a la nostra que són tan correctes com la pròpia, i malgrat tot continuar creient cegament amb les teves conviccions és molt difícil i no sempre s’aconsegueix. Sinó pregunteu-ho a la gent de l’Església Catòlica de l’Estat Espanyol que pretén imposar a tots els seus valors com a únics.