diumenge, 13 de gener del 2008

VIATJAR EN EL TEMPS

DATA ESTEL·LAR 080113. La possibilitat de viatjar en el temps sempre ha estat una de les coses que més m’ha atret d’Star Trek. Sovint em descobreixo reflexionant sobre aquest tema, si pogués tornar enrere i canviar els fets passats, ho faria?

Difícil resposta per una pregunta a molts us semblarà fútil. Sóc un esser ple de contradiccions, com diuen els de casa, sóc la contradicció feta home. D’una banda, sempre he cregut i defensat que la vida de cadascú és seva i solament seva, que cadascú amb la seva vida pot fer el que li vingui de gust, independentment del que la societat pensi de les seves accions, ja que el que és bo per la societat no té per que ser necessariament bo per l’individuo. Crec en el dret a decidir de l’esser humà en tots els àmbits de la seva vida.

D’altra banda, cal reconèixer, que l’home malgrat ser un esser racional i estar capacitat per fer-ho, no sol prendre les seves decisions en base a la lògica i la raó, sinó que sovint es deixa guiar pels seus instints més primaris: amor, por, enveja, venjança, etc. Instints que ens fan emprendre accions de les que amb el temps ens penedim i que un cop passades pel sedàs de la lògica es mostren com a innecessàries i fins i tot contraproduents per nosaltres mateixos.

Malgrat tot, aquestes accions disbauxades són les que ens marquen el camí, les que fan que la nostra vida sigui com és i no d’una altre manera, amb els seus clars i els seus foscos. Si tinguéssim la capacitat per modificar les accions passades que amb el temps s’han mostrat pernicioses ja no seriem la persona que som ara sinó una altra. Difícil elecció per algú que cada dia somia amb viatjar entre les estrelles i viu tocant de peus a terra.